Zonneboiler producten


De Thermair haalt warmte uit de lucht en door een slimme compressietechniek wordt de temperatuur verhoogd en dan afgegeven aan de boiler. De koele, droge lucht wordt terug geblazen. Vooral in ruimtes waar veel restwarmte wordt geproduceerd, door bijvoorbeeld een CV-installatie, wasmachine of droger, werkt dit toestel optimaal. Eenvoudig en uiterst efficiënt De warmtepompboiler is bijzonder geschikt als vervanging voor een gewone elektrische boiler, maar ook voor installaties die op fossiele brandstof werken. Het verbruik van de Thermair is aanzienlijk lager dan van een gewone elektrische boiler, waardoor je besparing kan oplopen tot meer dan 60%. De Coëfficiënt of Performance (COP) van de Rivusol Thermair is 4,3 en daarmee is deze warmtepomp een van de best presterende in de markt. In combinatie met zonnecollectoren kan uw besparing zelfs oplopen tot 80%! De Thermair combineert vier apparaten in één: water wordt verwarmd én lucht wordt gekoeld, geventileerd en ontvochtigd.De AQUATEL-pakketten zorgen voor een minimum aan ruimtebeslag, zowel in je huis als op het dak. Toch realiseer je al een flinke besparing op je stookkosten, want een Aquatel-systeem kan voorzien in ruim de helft van je warmwaterverbruik voor je badkamer en keuken. Het systeem werkt ook prima bij zonneschijn tijdens de koudere seizoenen. Zelfs bij lichte bewolking verwarmt het systeem het water in je opslagvat, zij het tot minder hoge temperaturen. Het is ook mogelijk om je vaatwasser en wasmachine op de zonneboiler aan te sluiten, zodat je elektriciteit bespaart. 


Met de RADIANT-pakketten combineer je warm water in je badkamer en keuken met ‘lage temperatuur verwarming’, zoals vloerverwarming. Door de zonneboiler een aanzienlijk deel van je vloerverwarming en warmwaterverbruik voor z’n rekening te laten nemen, kun je flink op je stookkosten besparen. Het is ook mogelijk om je vaatwasser en wasmachine op de zonneboiler aan te sluiten, zodat je elektriciteit bespaart. De boiler stuurt dan warm water naar de machines, waardoor er geen elektriciteit hoeft te worden gebruikt voor het verwarmen van het water.


De SPLASH-pakketten zijn speciaal ontwikkeld voor het verwarmen van je zwembad. Verleng je zwemseizoen en geniet optimaal én duurzaam van je zwembad, omdat je met zonnewarmte je zwembad tot 50 m2 heerlijk verwarmt zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. De Splash-pakketten zijn niet geschikt voor je warme water voor badkamer, keuken en vloerverwarming. Voor het combineren van zwembadverwarming met warm water in je badkamer en keuken en eventueel vloerverwarming hebben we de THERMAL- en THERMAL COMBI-pakketten ontwikkeld.


Met de Thermal-pakketten combineer je warm tapwater met het verwarmen van je zwembad. Omdat de meeste buitenzwembaden alleen in de zomer worden verwarmd, heeft Rivusol ook de Thermal Combi pakketten ontwikkeld. Hiermee verwarm je in de zomer je zwembad, en in de koudere maanden voorziet het systeem je vloerverwarming van warm water. Het is ook mogelijk om je vaatwasser en wasmachine op de zonneboiler aan te sluiten, zodat je elektriciteit bespaart. De boiler stuurt dan warm water naar de machines, waardoor er geen elektriciteit hoeft te worden gebruikt voor het verwarmen van het water.