Zonnepanelen
Waarom zonnepanelen
Zonnepanelen zijn populair! Er is steeds meer belangstelling voor zonne-energie systemen waar voldoende elektriciteit mee opgewekt kan worden om het jaarlijks energieverbruik mee te voorzien. Zonne-energie dat opgevangen wordt zal duurzaam omgezet worden in bruikbaar stroom en draagt u op deze manier bij aan een betere en schonere leefomgeving. Ondanks dat de zon in Nederland relatief gezien weinig schijnt kunt u toch uw energierekening aanzienlijk verlagen.
Zonnepanelen worden betaalbaar
Een investering in een zonnepanelen systeem is tegenwoordig ook zonder enige vorm van subsidie rendabel. Een gemiddeld huishouden van 4 personen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3500 kWh kan de investering al binnen gemiddeld 7 jaar terugverdienen. De zonnepanelen gaan minimaal 20 jaar mee, andere componenten zoals de omvormer gaan tegenwoordig gemiddeld 10 jaar mee. Veel installateurs van zonnepanelen geven 10 jaar of meer garantie op het systeem. De garantie van de fabrikant houdt in dat het systeem na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 20 jaar) nog minimaal 80% van het vermogen per zonnepaneel moet opwekken, indien dit niet het geval is heeft u recht op vervanging van de panelen die onder de maat presteren.
Hoe werkt een zonnepaneel
Wanneer zonlicht op de panelen schijnt worden elektronen losgemaakt uit de bovenzijde van het zonnepaneel.
De elektronen kunnen maar een kant op waardoor een spanningsverschil ontstaat tussen de boven en onderlaag. De stroom komt in beweging wanneer de onder- en bovenkant op elkaar wordt aangesloten.
De spanning van een zonnecel is vaak laag, daarom worden meerdere cellen in serie geplaatst. De omvormer wordt aan het systeem toegevoegd om de spanning om te zetten naar 230v wisselstroom.
Het rendement van zonnepanelen ligt tegenwoordig tussen de 14% en 22%, dat wil zeggen dat maximaal 22% van het zonlicht omgezet kan worden in bruikbaar stroom. Een standaard zonnepaneel heeft een rendement van tussen de 14% en 16%, vaak is het rendement te zien op de product datasheet van de fabrikant. Daarnaast bestaan er ook hoog rendement cellen die tot 22% rendement behalen, maar zijn vele malen duurder dan een gemiddelde zonnepaneel met een lager rendement. De prijs van een zonnepaneel is afhankelijk van het aantal, merk en type van de componenten waaruit deze bestaat. Een zonnestroom systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer, de bekabeling en stekkers maar moet nog wel geinstallateerd worden.
Bij het kopen van een zonnepanelen set moet u letten op het volgende. Wat precies uw beschikbaar budget is? Hoeveel ruimte u op uw dak heeft? En wat het gewenste vermogen van de zonnepanelen set moet zijn? Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Aan de hand hiervan kunt u het juiste systeem voor uw huishouden vinden.
De onderhoud van zonnepanelen is vrij eenvoudig. Bovendien zijn de prijzen de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, waardoor het voor steeds meer mensen interessant wordt om te investeren in zonne-energie.
Kwaliteitsmerken
Op basis van jarenlange ervaring hebben wij gekozen voor een aantal betrouwbare merken met een voorspelbaar rendement. Deze gerenommeerde A-merken hebben een bewezen staat van dienst en worden geproduceerd en geleverd door grote bedrijven uit de branche.
Prijzen
- Kwalitatief hoogwaardige panelen met alle europese keurmerken
- Duitse en Chinese omvormers met service in Nederland
- Eerlijk in advies over uw mogelijkheden en onmogelijkheden
- Wij komen graag bij u op bezoek voor een vrijblijvend advies
U kunt ons zowel telefonisch als via de email bereiken. Uw vragen worden zo spoedig mogelijk beantwoord.
Persoonlijk contact is erg belangrijk. Vandaar dat wij u graag een bezoek brengen bij u thuis voor een vrijblijvende offerte.
Wij bieden u scherpe prijzen aan, tegelijkertijd goede kwaliteit.
Onze monteurs zijn ervaren in hun werk, zoals ook onze inhuur bedrijven.
Bereikbaar bij storingen binnen kantooruren: 06-37342388 Bereikbaar bij storingen buiten kantooruren: hollandgaatduurzaam@gmail.com
Het is mogelijk om de opgewekte vermogens via een app te volgen op uw telefoon.